En populær lærebog om UX design

Om MIN BOG

En af Danmarks mest læste bøger om UX

Som forfatter har jeg haft privilegiet af at skrive “UX design”, der udkom i 2022 ved Gyldendal Uddannelse / Systime. Bogen benyttes aktuelt til undervisning i design på uddannelsesinstitutioner i hele Danmark. Bogen er på kort tid blevet en af landets mest læste udgivelser om UX design.

En lærebog om UX design

Bogen “UX design” er en temabog, når der undervises i digitalisering og informatik i Danmark. Den dækker Undervisningsministeriets bekendtgørelse om “Interaktionsdesign”.

Centrale UX modeller

Bogen præsenterer centrale, unikke analysemodeller som fx. “UX trekanten”, de “4 søjler i UX” og “20 principper for godt UX design”. De giver studerende et fælles sprog, når der skal tales om UX.

UX processer

Bogen præsenterer de mest benyttede UX design processer, man kan anvende for at komme i mål med et godt design af sit digitale produkt.

Opgaver & design challenges

Bogen gør UX design levende gennem en række øvelser. Opgaver giver mulighed for at øve sig i udgivelsens stof, og designchallenges i forskellige sværhedsgrader giver mulighed for at lære det selv på aktuelle eksempler.

INDHOLD

Mere om bogen “UX design”

Her kan du få en fornemmelse af nogen af de centrale emner i bogen “UX design”.

Hvorfor UX?

Bogen fortæller om berettigelsen for UX på det individuelle, forretningsmæssige og samfundsmæssige plan – og hvorfor UX design er mindst lige så vigtigt som programmering, når man skal gøre en forskel med digitale løsninger i en moderne tid.

Præcis taksonomi for UX

Som en af de eneste designbøger på markedet giver bogen en meget præcis taksonomi for UX, der er med til at øge forståelsen for faget. Overordnet opdeles disciplinen UX design i brugerresearch, interaktionsdesign, indholdsdesign og visuelt design, der igen opdeles yderligere.

Centrale UX modeller

Bogen UX design præsenterer centrale analysemodeller som fx. UX trekanten, de 4 søjler i UX og 20 principper for godt UX design.

Opgaver og designchallenges

Bogen giver mulighed for at læse om UX design ved at prøve det selv gennem både faktuelle opgaver med facitlister, samt designchallenges, hvor man selv kan prøve kræfter med de designskills, som bogen opbygger.

Format, video og læsevenlighed

Bogen er udgivet på Gyldendals “iBog”-platform, der bruges til undervisning af mere end 500.000 elever og studerende i Danmark. Bogen indeholder video- og lydmateriale og er designet til at optimere læsevenlighed og inkludere så mange elever som muligt – også dem med læsevanskeligheder. Det gøres gennem særlige funktioner, der hjælper imod ordblindhed.


100+

institutioner underviser med bogen “UX design” i 2023, heriblandt


Få adgang til bogen “UX design”

Modtag instruktioner om, hvordan du får adgang til “UX design” bogen på din e-mail.

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

WEBINAR

Webinar om bogen “UX design”

Se webinaret om bogen “UX design”, der går i dybden med udgivelsen. Webinaret blev optaget hos Gyldendal i september 2022 med forlagsleder Birgitte Schou, redaktør Lasse Tage Olsen og Mikkel Michelsen.

Webinar om bogen "UX design"